Otse põhisisu juurde

Minu ILU ja NAUDINGUTE aasta 2023

Uhh, aasta on alanud tormiliselt (ja tegelikult eelmine aasta juba lõppes tormiliselt) nii, et blogi polegi jõudnud kirjutada. Universum nimelt võttis mu soove kuulda ja tõi mulle ühe suurema tellimustöö ja avas veel mõned uued uksed nii, et on olnud töine aeg ja läheb veel töisemaks. AGA maailmas ja mu enda elus toimuvate protsesside loogika vastaselt otsustasin, et pühendan 2023 aasta ilule ja naudingutele. Ilule nii minu sees kui ka ümber ja naudingutele kõige laiemas mõttes. Nii, et püüan võtta ka oma tööülesandeid naudinguga ja lahendada neid mängleva kergusega. Kas see õnnestub, eks see paistab, aga soov on juba pool võitu!

Mida ma pean silmas ILU all?  Esiteks on ilu ja tervis on minu jaoks üsna lähedaselt seotud, samuti seostub iluga minu jaoks eneseväärtustamine ja enda eest hoolitsemine. Ilu väljaspool mind tähendab aga minu kodu ja keskkonda, kus ma viibin, samuti meelelisi elamusi ja kogemusi. Kõige otsesemalt tähendab ilu praeguses kontekstis aga ilumaailma, milles ma seni olen olnud suht suur võhik. Näiteks Kaubamaja ilumaailmas kõndides, ma ei saa aru, milleks enamikke neid tooteid vaja on. Aga tegelikult on see maailm põnev ja väärib avastamist, sest ma pean siiski tunnistama, et ma ei jää nooremaks. 😆 Kui juba jutt selle peale läks, siis veebruari lõpus saan 35. aastaseks. Ühe artikliga seoses, oli mul põhjust selle üle pisut pikemalt mõtiskleda, ning pidin rõõmuga nentima, et nüüd alles õitsemine algab. Nii, et tegelikult ma aastanumbrite pärast väga ei muretse, küll on aga kasvanud soov oma keha eest paremini hoolitseda ning sellele ma soovingi sel aastal rohkem pühenduda. Millega ma alustanud olen? 


💛Ma pole kunagi olnud kreemitamise fänn, kuigi mul on kuiv nahk ja peaksin seda tegema. Talvel läheb mu nägu alati kestendama. Nüüd aga olen oma näonaha eest hellemalt hoolitsenud ning proovisin ka ühe firma iluampulle, et oma kuiva näonahka intensiivsemalt turgutada. Praegu on ta siidiselt pehme ja niisutatud. 

💛Ma olen proovinud pärast lapse tulekut paaril korral uuesti treeningutega alustada, aga püsivalt pole selle juurde jäänud. Nüüd alustasin uuesti. Jaanuari algusest alates olen proovinud teha hommikuti 20 minutilise võimlemise, mille käigus teen ka erinevaid lihaseid treenivaid harjutusi. Päris igal hommikul pole teinud, aga pooltel hommikutel vähemasti. (Panen endale kirja ka, kui võimlemine tehtud on.)  Võtan rahulikult ja tean, et see on alles algus. Tunnetan uuesti oma kõhulihaseid, (ja muid lihaseid), ja kogun vaikselt julgust intensiivsemate treeningute jaoks. 

💛Enne rasedust ja raseduse ajal oli mul söömisrutiin hästi paigas, aga pärast lapse tulekut, olen söönud seda, mida saan ja siis kui saan. Proovin tekitada endale nüüd taas tervislikuma söömisrutiini ja juua ka teadlikult rohkem vett. 

💛Kodu koristamises püüan olla järjekindlam, et kaos liiga suureks ei läheks. 

💛Teen ikka ka mõtteharjutusi, et oma vaimu toetada. 

💛Sorteerisin läbi oma riidekapi ja vähemalt pool selle sisust viin Uuskasutuskeskusesse. Pikemas perspektiivis on plaanis teha oma riidekapile tõsine värskenduskuur. 

Eks ma sujuvalt vaatan, kuidas see ilu teema mind kandma hakkab ja mis uusi mõtteid ja katsetusi toob.  

NAUDINGUTE alla pean silmas elu täiel rinnal nautimist - puhkust, lõõgastust, maitseelamusi jms. Kinkisin Oliverile näiteks jõuludeks kohtingu. Käisime restoranis ja nautisime viie käigulist õhtusööki ja head veini. Panime ilusad riided selga ja oli väga mõnus õhtu. (Aitäh vanaema Marika, et last hoidsid.) Kaks korda oleme jõudnud juba uuel aastal ka spas käia. Korra päevaspas ja korra ööbimisega. Saun on ikka hullult mõnus asi, eriti praeguste ilmadega. Ehkki elu nõuab rahalist kokkuhoidu, usun siiski, et väikeseid naudinguid tuleb endale vahel lubada. 

Lapse kõrvalt kodus töötamine, on kahtlemata väljakutse, ent ma püüan sellega hakkama saada. Jõudumööda proovin ikka ka siia midagi uut kirjutada, et inspiratsiooni jagada. 

Ägedat uut aastat kõigile! 

Mari 

Noo õitsemine alles algab!
Foto: Taimo Tammik





Kommentaarid

  1. Tere! Nii hea oli lugeda ja ka oma mõtteid selles suunas täitma hakata! Aitäh,et oled !

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Astusin mugavustsoonist välja!

M a pole nüüd päris pikka aega jälle kirjutanud ja selleks on olnud erinevaid põhjuseid. Aasta esimene pool oli tõesti töine ja sealt edasi hakkasid hoogu koguma suured sisemise heitlused, et kuidas siis tööalaselt edasi toimetada. Ühes punktis otsustasin, et lähen endisele töökohale tagasi, kust lapsepuhkusele jäin. Alustasin juunis, just siis kui teised hakkasid vaikselt suvesuminas kulgema. Ehkki minu endised töökaaslased võtsid mind soojalt vastu, hakkas mul erinevate asjade kokkujuhtumise pärast siiski ühel hetkel "rinnus pigistama". Pidin nentima, et nii mina ise, kui ka suurem organisatsioon, kuhu meie asutus kuulus, oli vahepeal muutunud ja nii ei kulgenud kõik päris nii nagu olin endale ette kujutanud. Viljandi folgi viimasel päeval, Paabli kontserdil, lihtsalt lahistasin nutta sellest suurest segadusest, mis mu sees oli. Mu hing karjus, et ta tahab luua oma loomingut ja ajada oma asja, aga mõistus ütles, et see ei ole majanduslikult võimalik. Selles tupikutundes ela

Universum, palun tee see võimalikuks!

Vahel tuleb oma soov kõva häälega välja öelda, et see täide läheks! Järgnev postitus räägibki ühest minu südamesoovist.  Mulle nii meeldib minu praegune elukorraldus. Mulle meeldib, et olen lapsega kodune ema, ent samas on mul võimalik lapse kõrvalt kirjutada ja luua.  Mulle meeldivad meie rahulikud hommikud ja pikad jalutuskäigud. Mulle meeldivad hetked kui istun Oskariga koos põrandal ja uurin temaga koos raamatuid ja mänguasju. Mulle meeldib kui ta ronib mulle sülle ja ütleb: "Aitäh! Aitäh! Aitäh!" Mulle meeldivad hetked kui laps magab ja ma saan hiilida oma kirjutamise salamaailma, lugeda või lihtsalt mõelda enda mõtteid. Mulle meeldib, et valin oma elutempo ja tööülesanded ise. See, mida ma praegu elan, on peaaegu mu unistuste elu!  AGA uue aasta alguses saab mul emapalk läbi ja see idülliline vaikelu ei pruugi enam jätkuda. Minu kirjutamised ja esinemised annavad pisut lisasissetulekut, aga ainult nendest siiski ära ei ela. Niisiis peaksin justkui minema tööle tagasi, a